Mükemmel Tanıtım Filmi Çekimi Nasıl Olmalıdır?

Tanıtım filmi çekimi sektörde rakiplerinizden farkınızı ortaya koymanız ve markanızı ilgi çekici biçimde hedef kitlenize ulaştırmak için yaptırmalısınız. İyi kurgulanmış ve profesyonelce hazırlanmış tanıtım filmleri sayesinde prestijinizi arttırabilir, markanıza değer katabilirsiniz.

Aynı zamanda tanıtım filmleri içerdiği görsel unsurlarıyla müşterilerinizi etkiler ve satışlarınızı arttırır. Çekim teknikleri, görsel ayrıntılar ve seslerle desteklenen tanıtım filmleri, mesajınızı çok daha kapsamlı bir biçimde ifade etmenize olanak tanır. 

Bizler de Direktör Reklam Ajansı prodüksiyon ekibi olarak kusursuz bir kurumsal tanıtım filmi nasıl olmalı sizlere onu anlatacağız. Aklınıza takılan soruları tek tek inceleyecek, sizleri bu konuda aydınlatmaya çalışacağız. Dilerseniz tanıtım filminin kısa bir tanımını yaparak yazımıza başlayalım.

Tanıtım Filmi Nedir?

Dijitalde yer alan işletmelerin veya kişilerin, kendilerini tanıtmak ve hedef kitlesine amaçlarını ve hizmetlerini anlatmak için oluşturdukları profesyonel videolara tanıtım filmi denir. Firma tanıtım filmi çekimi, prodüksiyon şirketleri tarafından yapılmakta olup çekim sırasında üst düzey ekipmanlardan bolca yardım alınır. Böylece müşterinin gözüne hoş gelecek çekimler, detaylar ve videolar ortaya konulabilir.

Videolar, internette yayımlanan içeriklerin büyük bir bölümünü kapsıyor. Bu yüzden işletmelerin videolarla kendilerini tanıtması büyük önem arz ediyor. Kendinizi tanıtacağınız bu kurumsal tanıtım filminin de en iyi prodüksiyon şirketlerince yapılması ve sizin marka değerinizi yükseltmesi gerekiyor.

Tanıtım Filmi Çeşitleri Nelerdir?

Tanıtım filmleri, çekeceğiniz mecraya ve çekme amacınıza göre türlere ayrılıyor. İsterseniz gelin tanıtım filmi çeşitlerine bir göz atalım.

  • Kurumsal Tanıtım Filmi: Kurumsal tanıtım filmleri, bir işletmenin kurumsal yönünü ele alarak gelecek planları, misyonu ve vizyonu hakkında müşterilere bilgi verir. 
  • Ürün Tanıtım Filmleri: Ürün tanıtım filmlerinde amaç yeni çıkan, indirime giren veya pazarlanmak istenen ürünün müşterilere detaylıca anlatılmasıdır. Ürünün tüm özelliklerinin gösterildiği ve profesyonel çekim tekniklerinin kullanıldığı bu filmlerin satışları arttırdığı gözlenmiştir.
  • Etkinlik Tanıtım Filmleri: Düzenleyeceğiniz etkinlik veya toplantının detaylarını, içeriğini, yer ve zamanını anlattığınız kısa videolara etkinlik tanıtım filmi denir. Bu tarz filmlerdeki amaç genelde merak uyandırarak katılımcı çekebilmek ve insanların kafasındaki soru işaretlerini gidermektir.
  • Sosyal Medya ve Web Sitesi Tanıtım Filmleri: En sık kullanılan tanıtım filmi türlerinden olan dijital tanıtım filmleri, web sitenizi, sosyal medya hesaplarınızı ve bu mecralarda neler yaptığınızı anlatır. Örneğin bir Youtube kanalına girdikten sonra karşınıza çıkan ilk videoda kanal içeriğini, yapılan işlerin özetini ve içeriklerin önizlemesini görüyorsanız karşınıza çıkan bu video, Youtube tanıtım filmi klasmanında yer almaktadır

Mükemmel Tanıtım Filminiz Bir Adım Uzağınızda.

İyi Tanıtım Filmleri Nasıl Hazırlanmalıdır?

İyi bir tanıtım filmi çekmek büyük oranda çalıştığınız firmaya bağlıdır. Eğer bu alanda büyük tecrübeler edinmiş deneyimli bir prodüksiyon firması ile çalışırsanız ortaya oldukça güzel tanıtım filmleri çıkacaktır. Firma tanıtım filmi çekimi işlemini gönül rahatlığıyla emanet edebileceğiniz bir şirket arıyorsanız, Direktör markasına kesinlikle güvenebilirsiniz. Tanıtım filmi çekimi hizmetimizle hayallerinizi gerçekleştiriyor, tam olarak istediğiniz tanıtım filmlerini sizler için oluşturuyoruz. 

İşin uzmanı olan Direktör reklam ajansının ağzından iyi bir firma tanıtım filmi çekimi nasıl yapılır öğrenmek ister misiniz? O zaman gelin tanıtım filmlerinde dikkat edilmesi gereken önemli noktalara göz atalım.

  • Hazırlık Süreci 

İyi bir prodüksiyon şirketi, firma tanıtım filmi çekimine başlamadan önce oldukça detaylı bir hazırlık sürecine girmelidir. Bu süreçte, kurumsal firmadan gerekli bilgiler alınmalı, müşterinin ne istediği tam olarak analiz edilmelidir. Fabrikada çekim yapılacaksa hangi kısımların çekime dahil olacağı belirlenmeli, filmin aşamaları en baştan planlanmalıdır. Bu sayede projeyi çekerken hata meydana gelme riskini en aza indirmiş olursunuz. 

  • Ekipman Seçimi

Çekimlerin yapılacağı ortamlar sürekli değişkenlik göstereceği için bu ortamlara uygun profesyonel ekipmanlar belirlenmelidir. Sonuçta yapılan firma tanıtım filmi çekiminin ışık, ses, görüntü ve animasyonlar açısından etkileyici olması gerekiyor. Kusursuz bir film için ince eleyip sık dokumak ve filmin her saniyesini planlayıp ekipmanları ona göre ayarlamanız şart.

Mikrofonlar, ışıklandırmalar, seçilen lensler, kamera açıları, kamera ekipmanları, sahnenin içerisinde yer alacak aksesuarlar önceden belirlenirse mükemmel bir iş ortaya çıkarma şansınız kesinlikle artacaktır.

  • Film Süresi

Yapılacak firma tanıtım filmi çekiminin süresi ve video uzunluğu optimum aralıkta olmalıdır. Örneğin kurumsal tanıtım filmleri ile ürün tanıtım filmlerinin uzunluğu aynı olmayacaktır. Bu yüzden yapılan işe ve işin ayrıntısına göre filmin süresi belirlenmelidir. Tanıtım filmleri için ideal olan minimum süre yaklaşık 3 dakika kadardır. 3 dakikanın altında filmlerle tüketiciyi etkilemeniz biraz güçtür. Maksimum sürenin de mümkün olduğunca 10 dakikayı geçmemesi gerekiyor. Müşteriyi sıkmamak ve daha kaliteli işler ortaya koymak adına bu süre sınırları oldukça önemli.

Gördüğünüz gibi tanıtım filmi çekmek profesyonellik ve deneyim gerektiren önemli bir iştir. Sizler de kafanızdaki projeyi hayata geçirmek ve markanızı hedef kitlenize en iyi şekilde tanıtmak istiyorsanız hemen Direktör Reklam Ajansı ile iletişime geçebilirsiniz. Kaliteli firma tanıtım filmi çekimi hizmetimiz ile sizin ve işletmenizin daima yanındayız. Haydi gelin sizleri tüm Türkiye’ye en iyi şekilde tanıtalım